fbpx
Сьогодні
17:49 20 Лис 2019

Україна на п’ять позицій покращила своє місце в Індексі громадянств світу

Україна з оцінкою 38,2% зайняла 75-е місце в Індексі громадянств світу QNI, представленого компанією Henley&Partners

Про це повідомляє НВ Бізнес.

За останній рік країна піднялася на п'ять рядків. З 2016 року Україна додала 30 позицій, що стало одним з найпомітніших стрибків за всю історію Індексу. Основна причина – отримання безвізового доступу до країн Шенгенської зони в 2017 році.

Індекс QNI (Quality of Nationality Index) аналізує масив статистичних даних для надання об'єктивної картини про можливості та обмеження кожного громадянства. Індекс розглядає як внутрішні чинники (масштаб економіки, розвиток людського потенціалу, громадський порядок і стабільність), так і зовнішні (безвізовий доступ для тимчасових поїздок і можливість безвізового проживання і роботи в інших країнах), що впливають на якісні показники того чи іншого громадянства.

Комбінація даних ООН, Світового банку, Міжнародної асоціації повітряного транспорту дала можливість виміряти якість громадянств, що дозволяє ранжувати їх за шкалою від 0% до 100%, вказують укладачі індексу.

Все громадянства розділені на п'ять категорій: найвища категорія (показник від 75% і вище), вища категорії (від 50% до 74,9%); висока категорія (від 35% до 49,9%), середня категорія (від 20% до 34,9%) і низька категорія (нижче 20%). Таким чином, громадянство України віднесено до високої категорії.

Перше місце кілька років поспіль займає громадянство Франції. Країна набрала 83,5%. З невеликим відставанням за нею йдуть Німеччина і Нідерланди. Франція випередила їх за рахунок більш високого показника в можливостях для громадян жити і працювати в інших країнах.

До числа лідерів також увійшли Данія, Норвегія, Швеція та Ісландія.

Велика Британія за рік піднялася на три позиції і зараз знаходиться на 8-му місці (80,3%). Але результати домовленостей по Brexit можуть істотно погіршити позицію країни в рейтингу.

США займає 25-е місце, поступаючись країнам Євросоюзу в можливості жити і працювати в інших країнах без необхідності отримання візи.

Найнижчі показники – у Афганістану (15,4%) і Сомалі (13,8%).

"Європейські країни, які надають іноземцям можливість отримати громадянство через інвестиції, знаходяться на верхніх рядках рейтингу. Австрія займає 12-е місце з показником 79,7%. Мальта за рік піднялася з 23-го на 16-е місце (77,6%), Кіпр – з 25-го на 21-е (75,3%). Чорногорія, яка нещодавно почала прийом заявок на участь у новій інвестиційній програмі, займає 64-е місце (40,9%)", — зазначено в дослідженні.

Зазначимо, Henley&Partners – це міжнародна компанія, один із лідерів у сфері планування місця проживання для приватних клієнтів і їх сімей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: