fbpx
Сьогодні
15:26 20 Лис 2019

Путін: Перегляд Мінських угод щодо врегулювання на Донбасі неприйнятний

Президент РФ Володимир Путін заявив про неприйнятність перегляду Мінських угод щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України.

"Ми бачимо, що там (в Україні) постійно порушуються питання, які з точки зору врегулювання на Донбасі ми вважаємо неприйнятними та контрпродуктивними", – сказав Путін у середу на форумі "ВТБ-Капитал", передає Інтерфакс.

Як приклад таких заяв президент згадав заклики Києва до перегляду Мінських угод. "Наразі звучать все частіше і частіше тези про те, що Мінські угоди має бути переглянуто".

"І ще: ухвалений ВР, парламентом країни закон про особливий статус Донбасу має бути замінено якимось іншим, на що президент Зеленський сказав, що, напевно, це можна зробити, але не знає яким", – додав Путін.

"Ну, як потрібно оцінювати такі заяви? Для мене це незрозуміло. Думаю, що і для вас це незрозуміло", – сказав президент Росії.

Путін також заявив, що розраховує на те, що українські війська не повернуться у так звані сірі зони на Донбасі.

"Розраховую на те, що не буде повернення у ці "сірі зони", тому що ми вже чули від деяких політичних діячів про те, що в ці зони, звідки пішли війська, має бути заведено національну гвардію та поліцію. Так, звісно, на цих територіях потрібно підтримувати певний правопорядок. Але ми добре знаємо, що українську національну гвардію значною мірою було сформовано з так званих націоналістичних батальйонів", – сказав Путін, наголосивши, що можливе повернення на лінію розмежування сил нацгвардії України лише погіршить ситуацію та спровокує "дзеркальну відповідь" Донбасу.

На запитання учасників форуму, які у нього відносини з президентом України Володимиром Зеленським, Путін відповів: "Жодних. Я його не бачив ніколи, ми з ним не знайомі. Але по телефону розмовляли. Мені здається, він симпатичний чоловік і щирий. На мій погляд, він реально хоче змінити ситуацію на краще, зокрема на Донбасі".

"Наскільки він у змозі це зробити, я поки що не знаю. Хоча певні кроки позитивні все-таки було зроблено", – зазначив Путін.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: