fbpx
Сьогодні
16:40 20 Лис 2019

Місія ЄС прибуде в Україну на початку 2020 року для підготовки "промислового безвізу"

Фото Reuters

Попередня оціночна місія ЄС, передбачена дорожньою картою для укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (відома як "промисловий безвіз"), прибуде до України в першому кварталі 2020 року.

Як повідомляє "Європейська правда", таку заяву зробив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка.

"Щодо АСАА ми домовилися що перед-оціночна місія, передбачена дорожньою картою щодо АСАА, відбудеться в першому кварталі 2020 року", – написав він у своєму Facebook за підсумками переговорів у Брюсселі.

За його словами, попередня місія "має переконати всіх нас, що є сенс в організації офіційної оціночної місії".

Щодо митного "безвізу" у Брюсселі узгодили "чіткий план впровадження нового законодавства зі спільного транзиту і авторизованих економічних операторів", зазначив Качка.

"За 12 місяців маємо вийти на офіційні переговори про взаємне визнання АЕО", – розповів він.

Сторони також офіційно схвалили стратегію у сфері санітарії і фітосанітарії: "Домовились поступово розчищати завали зі взаємного визнання еквівалентності. Почнемо з насіння".

У публічних закупівлях, каже Качка, "офіційно оформлюємо відкриття ринку за першою фазою і переходимо до другої".

"Інтелектуальна власність: домовились про ретельніший моніторинг, оскільки більшість проблем у цій сфері є питанням практики, а не законодавства. Режим внутрішнього ринку для телекому, поштових, фінансових і транспортних послуг: консолідуємо оновлення додатку XVII, а також координуємо зусилля в усіх сферах (обмін таблицями відповідності, оціночні місії тощо) так щоб досягти мети, закладеної у цьому додатку", – розповів торгпред.

Україна також обговорила з представниками ЄС проблемні питання. "Хміль, пестициди, бурштин, ліс тощо. І звісно ж польські дозволи на автомобільні перевезення. І нарешті почали розмову про розвиток угоди – що і як в ній треба оновити і розвинути, аби вона відповідала нинішній інтенсивності наших відносин", – додав Качка.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: