fbpx
Сьогодні
11:46 20 Лис 2019

Міноборони зробить обов’язковим знання англійської мови для військових

Міністерство оборони планує зробити обов'язковим знання англійської мови для певних військових посад і створити пілотні бригади, які функціонуватимуть за стандартами Північно-атлантичного альянсу.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Аліна Фролова в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На зауваження про низький рівень знання англійської мови в армії, вона сказала: "Це дуже болюче питання. Це не тільки про вступ до НАТО і про інтеграцію, але й про можливість читати англійською мовою статті, наукові дослідження і переймати досвід інших країн".

"Міністерство оборони розуміє, що це проблема і визначило, що у нас буде спеціальний напрям. Ми розклали його на три компоненти:

Перше – ввести англійську мову в систему військової освіти. Це дієво, але потребує часу, щоб поступово усі збройні сили у тих чи інших формах проходили навчання.

Друге – це спосіб терміново залагодити найбільш проблемні питання: ми зробимо перелік посад, для яких знання англійської мови буде обов'язковим. Ми дамо час – за рік чи два, але обов'язково на цій посаді вивчити англійську мову. Нам украй необхідно, щоб люди на ключових із точки зору інтеграції з НАТО позиціях, добре володіли англійською мовою.

І третє – ідея створення модульних або пілотних бригад, у яких повністю застосовані всі принципи і стандарти НАТО. У цих бригадах, всі військовослужбовці також будуть проходити навчання англійської мови.

Тож, у нас є фіксація цієї проблеми і довгостроковий план та термінові засоби її подолання".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: