fbpx
Сьогодні
14:32 19 Лис 2019

Зеленський подякував прем'єр-міністру Чехії за зустріч та розповів про забобони

Президент Володимир Зеленський у Маріїнському палаці провів зустріч із прем'єр-міністром Чеської Республіки Андреєм Бабішем.

Про це повідомляє UATV.

"Наші сьогоднішні переговори були широкими, предметними та насиченими. Я розповів панові прем'єр-міністру про наші зусилля задля припинення війни на Донбасі, повернення усіх українських територій та підготовку до зустрічі у Нормандському форматі, яка, сподіваюся, відбудеться у найближчі тижні", – сказав Зеленський під час зустрічі зі ЗМІ.

Зеленський подякував за незмінну підтримку урядом Чехії територіальної цілісності й суверенітету України, санкційного режиму, а також за активну позицію щодо звільнення українських заручників і полонених.

"Я також вдячний уряду Чехії за підтримку наших навчальних закладів, які були змушені переїхати з тимчасово окупованих територій. Окремо відзначу, що в межах головування Чехії у "Вишеградській четвірці" ми домовилися посилити взаємодію між Україною та цією групою. Впевнений, що досвід інтеграції цих держав до ЄС буде для нас дуже корисним. Важливо, що сьогоднішній візит має суттєву економічну складову. Потужний склад представників чеських ділових кіл, які супроводжують пана прем'єрміністра, свідчать про те, що наші кроки з покращення бізнес-клімату приваблюють іноземний бізнес. Вірю, що сьогоднішній українсько-чеський бізнес-форум збільшить обсяг чеських інвестицій в Україну, активізує взаємну торгівлю. Ми також домовилися розширити двосторонню військово-технічну співпрацю, зокрема започаткували виробничу кооперацію в окремих високотехнологічних сферах", – сказав глава держави.

Під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Чехії Зеленський вибачився, що він не поголений.

"Я хочу вибачитись, що я не поголений – це не просто так. у нас є таке українське слово – "забобонний". Дуже класне слово, яке я дуже люблю. Отакий я забобонний. Зараз я очікую кораблі. Кораблі повернуться – тоді поголюся", – пояснив Зеленський.

18 листопада стало відомо, що українські кораблі, захоплені росіянами в листопаді 2018 року і звільнені в окупованому Криму, орієнтовно прибудуть до Очакова 20 листопада о 16:00.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: