fbpx
Сьогодні
12:46 19 Лис 2019

З 20 листопада водіїв будуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел

З 20 листопада водії будуть платити штрафи, якщо неправильно перевозитимуть дітей.

Це передбачає закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей", який підписали 15 листопада.

Водіям забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, кому менше 12 років без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу, йдеться у правилах дорожнього руху.

При першому порушенні на водія накладуть штраф у розмірі 13 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн.

При повторному порушенні штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів – 850 грн.

Нагадаємо, що закон запроваджує відповідальність саме за порушення правил перевезення дітей, а не лише за автокрісла. Якщо суворо дотримуватись закону, то найбільше для перевезення підходить крісло-бустер.

Але він розрахований лише для дітей 4-8 років.

Та перевозити дітей, використовуючи тільки ремінь безпеки – небезпечно. Він може пошкодити внутрішні органи або й навіть задушити дитину. Ремінь має проходити по ключиці, грудині та через таз.

"При різкому гальмуванні та надвеликих навантаженнях у людини можуть зламатися ребра чи ключиця. Але ця травма сумісна з життям", – додає експертка Ольга Дробишева.

Сучасний легковий автомобіль розрахований на людину зростом більше 145 сантиметрів та вагою більше 36 кілограм.

"Це стосується не тільки дітей. Є дорослі, у яких зріст менше 145 сантиметрів.  Вони також мають пересуватися у спеціальних утримуючих пристроях", – додає екпертка.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: