fbpx
Сьогодні
11:08 19 Лис 2019

ЄС погодив бюджет на 2020 рік: більше коштів на боротьбу зі зміною клімату та захист кордонів

Уряд, парламент і виконавча комісія Європейського союзу досягли угоди по бюджету блоку на 2020 рік, який збільшує витрати на боротьбу зі зміною клімату, захист кордонів ЄС і створення власної супутникової системи.

Про це повідомляє Reuters.

Наступного року ЄС зобов'язався фінансувати проєкти на суму 168,7 млрд євро, з яких 21% піде на заходи з боротьби зі зміною клімату.

Бюджет 2020 року передбачає близько 60 млрд євро для підтримки фермерів, рибальства і біорізноманіття та майже 59 млрд для скорочення економічних і соціальних відмінностей між європейськими регіонами.

Ще майже 25 млрд євро підуть на підтримку досліджень та інновацій в ЄС, молодіжних освітніх програм, малих і середніх підприємств і європейської супутникової схеми Galileo, яка повинна зробити ЄС незалежним від Глобальної системи позиціонування США (GPS).

Ще 14 млрд євро профінансують безпеку ЄС, гуманітарну допомогу та нещодавно створену європейську прикордонну службу з оперативним штатом в 10 000 чоловік і власним обладнанням для управління зовнішніми кордонами ЄС.

Бюджет 2020 року є останнім річним планом витрат семирічного бюджету ЄС, який дорівнює 1% валового національного доходу блоку з 28 країн.

Наступний семирічний бюджет почнеться з 2021 року і триватиме до кінця 2027 року. Наразі ведуться жорсткі переговори, оскільки в нього більше не увійде Британія (великий вкладник до бюджету ЄС), оскільки Лондон хоче покинути ЄС 31 січня 2020 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: