fbpx
Сьогодні
13:32 19 Лис 2019

Посол Німеччини: Україна має досягти верховенства права і провести судову реформу, щоб приходили інвестиції

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен закликала українську владу провести судову реформу та добитися верховенства права в країні, щоб в Україну приходили нові інвестори.

"Для того щоб ефективно боротися з усіма пострадянськими симптомами, українська економіка має розвиватися, для цього мають приходити інвестиції. Я завжди з радістю закликаю німецькі компанії приходити сюди, але Україна також має робити свою домашню роботу, зокрема досягти верховенства права і провести судову реформу. Тому що інвесторів лякає, коли вони не відчувають, що можуть захистити себе", – сказала посол в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Вона також наголосила на необхідності боротьби з корупцією.

Говорячи про земельну реформу, Фельдгузен заявила, що розуміє занепокоєння українців земельною реформою. "Я чула, що президент Зеленський відзначив необхідність референдуму з цього питання (продаж землі іноземцям). Я можу це зрозуміти, але я також сподіваюся, що, наприклад, у німецьких фермерів, які вже давно тут обробляють землю, буде можливість купити цю землю", – зазначила посол Німеччини.

Водночас вона зазначила, що в багатьох країнах світу є чудові приклади, як можна організувати та обмежити скуповування землі іноземцями.

"Ми, звісно, вважаємо, що запровадження ринку землі – це дуже важливий крок для українців, це однозначно буде поштовхом для економіки", – наголосила посол.

Раніше, прем'єр-міністр України закликав інвесторів звертатися до Комісії з питань захисту бізнесу у разі виникнення проблем з держорганами.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: