fbpx
Сьогодні
11:35 19 Лис 2019

Корнієнко заявив, що фракція "Слуга народу" визначиться з імунітетом Порошенка самостійно

Фото Reuters

Монобільшість підтримає зняття недоторканності з Петра Порошенка, якщо воно потрапить до порядку денного Верховної Ради.

Про це перший заступник керівника фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів в інтерв'ю НВ.

"Всі мотивовані (голосувати – ред.) за зняття недоторканності. Це повинні підтримати всі депутати, тому що це чесна позиція, адже ми від неї вже відмовилися.

По суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет із метою процесуальних дій. Із 1 січня 2020 року, коли набудуть чинності зміни до Конституції, такі голосування будуть не потрібні".

Щодо голосування за згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Порошенка, буде винесено окрему ухвалу фракції, як і з інших важливих голосувань.

При цьому депутати будуть визначатися самостійно відповідно до "якості подання" й "за іншими політичними мотивами".

"Ми бачили голосування по Ярославу Дубневичу, коли група наших депутатів із якихось причин не підтримувала друге й третє голосування (зняття недоторканності та арешт ). Було багато нарікань на якість подання з боку Генпрокуратури", – зазначив Корнієнко.

Заступник голови фракції більшості також зазначив, що не знає, коли апарат Верховної Ради отримає від Генпрокуратури проект підозри щодо Порошенка.

Раніше: ДБР передало підозру Порошенку в Генпрокуратуру, в чому справа.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: