fbpx
Сьогодні
21:01 19 Лис 2019

Гончарук розкрив деталі розмови з Маасом

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розкрив деталі розмови з Міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Про це він написав у Facebook.

"Головною темою обговорення стала енергетична безпека, Північний потік-2, а також економічне співробітництво. Сподіваюсь на повну імплементацію змін до Третього енергетичного пакета ЄС у законодавство Німеччини, а також відповідну діяльність незалежного регулятора ФРН стосовно газопроводів, які з'єднують Німеччину з третіми країнами", – пише Гончарук.

При цьому він зазначив, що "ми отримуємо тривожні сигнали щодо можливого виключення Північного потоку-2 з-під дії консенсусної директиви ЄС Німецьким незалежним регулятором. Такий розвиток подій вважаю неприпустимим".

Виведення Північного потоку-2 з-під дії Європейської газової директиви – неприпустиме.Зустрівся із Міністром…

Posted by Олексій Гончарук on Tuesday, November 19, 2019

За його словами, Україна має намір захищати норми європейського енергетичного закону разом із нашими європейськими партнерами.

"Підкреслюю, що у разі преференційного виведення газопроводу з під дії Газових директив ЄС «Газпром» отримує можливість для зловживання своїм монопольним становищем. Україна зацікавлена в сильній Європі і ми будемо робити все, щоб європейська ідея, європейські цінності були сильними, і їм не можна було завдати шкоди жодними маніпуляціями", – каже Гончарук.

Також він запевнив у незмінності євроінтеграційного та євроатлантичного курсу України.

"Співпраця між двома нашими країнами лише розвиватиметься. Ми в Уряді зробимо все залежне для захисту інвестицій в українську економіку. Хорошим сигналом для бізнесу є відновлення роботи Групи високого рівня між міністром Економіки Німеччини та Віце-прем'єр-міністром України, а також проведення у червні 2020 році четвертого Українсько-німецького економічного форуму за участі німецького канцлера Ангели Меркель. Німеччина є одним із головних партнерів і Україна цінує масштабну допомогу, яка надається нашій державі. Дякую німецькій стороні за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України", – підкреслив Гончарук.

Раніше в ОП розповіли, про що говорили Зеленський та Маас.

Нагадаємо, що Зеленський і Разумков їдуть на Донбас.

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначив, що проведення зустрічі лідерів "Нормандської четвірки" після того, як цей формат був заблокований у 2016 році, – це вже успіх.

А глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Київ готовий до компромісу щодо Донбасу.

Крім того, посол Німеччини в Україні Фельдгузен вважає, що Мінськ здатний вирішувати гуманітарні проблеми.

Також посол заявила, що Україна має досягти верховенства права і провести судову реформу, щоб приходили інвестиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: