fbpx
Сьогодні
Фото 13:56 18 Лис 2019

Звільнений з російського полону моряк зіграв весілля в Одеській області

Український моряк Володимир Варімез, який у вересні був звільнений з російського полону внаслідок обміну 35 на 35, одружився.

Про це повідомляється на сайті Бессарабія.ua.

Пара одружилася в місті Болграді.

Його обраницею стала Інна Москалець, дівчина підтримувала його в полоні і відвідувала судові засідання в Москві.

матрос Володимир Варімез

Старший матрос Володимир Варімез на момент захоплення українських кораблів Росією в Керченській протоці був зв'язківцем буксира "Яни Капу".

Він родом з Одеської області, закінчив Ізмаїльське вище профучилище Київської держакадемії водного транспорту. Вважався одним з найкращих радіотелеграфістів в українському флоті і був запрошений для участі в переході кораблів з Одеси до Маріуполя, хоча до цього служив на катері "Сміла".

Екіпаж "Сміли" зумів вивести катер в Одесу з окупованого росіянами Севастополя після захоплення Криму у 2014-му році. Після цього Володимир Варімез продовжив службу в українському флоті.

матрос Володимир Варімез

На засіданнях підконтрольного РФ "суду" у Криму Варімез вимагав перекладача на українську мову (у чому йому відмовили). Згодом адвокат моряка Анрі Цискарішвілі відзначав його почуття гумору і витримку. "Незважаючи на все, що відбувається, він примудряється зберігати позитивний настрій, багато сміється, жартує. У ситуації, що склалася, головною незручністю вважає гучне хропіння сусіда по камері", — писав Цискарішвілі у лютому 2019-го.

Нагадаємо, у жовтні звільнений з російського полону моряк Віктор Беспальченко також відсвяткував весілля.

Зазначимо, що сьогодні, 18 листопада, Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що передало Україні кораблі, затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: