fbpx
Сьогодні
16:44 18 Лис 2019

Стефанчук живе у тещі і отримує компенсацію за житло для іногородніх, - Чесно

Фото Reuters

Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук (фракція "Слуга народу") знімає квартиру у тещі і отримує компенсацію з державного бюджету "за житло іногороднім".

Про це повідомляє рух "Чесно".

Стефанчук подавав щорічну декларацію за 2018 році як заступник директора державної організації "Національний офіс інтелектуальної власності". За даними його декларації, Стефанчук проживав в квартирі площею 101,8 кв.м в 2012 році. Квартира належить Тетяні Сітарук.

Стефанчук

Дружина Стефанчука мала до одруження прізвище Сітарук, про що свідчать дані з соцмереж. Також, за інформацією журналістів, Тетяна Сітарук є матір'ю дружини першого заступника спікера парламенту.

Дружина Стефанчука задекларувала право на 50% квартири матері (Тетяни Сітарук) в Ярмолинцях Хмельницької області 49,8 кв.м. (придбана в 2012 році).

Стефанчук

У коментарі "Чесно" Стефанчук підтвердив, що до цих пір живе в цій квартирі: "В цьому році я плачу орендну плату за це житло. Її орендодавець платить податки в порядку, передбаченому законодавством …"

На питання про те, чи платить Стефанчук за оренду приміщення матері дружини, він відповів, що платить "орендодавцю за договором – власнику квартири".

"Право вибрати квартиру для проживання, як і місце проживання – це моє право як орендаря", – сказав він.

При цьому Стефанчук серед 120 народних депутатів 9 скликання, які отримали компенсацію за житло з держбюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: