fbpx
Сьогодні
23:17 18 Лис 2019

Разумков відповів на прохання адвокатів у справах Майдану скликати позачергову сесію Ради

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає нереалістичним скликання позачергової сесії парламенту на вимогу адвокатів сімей Небесної сотні.

Захисники вимагають терміново прийняти закон про Державне бюро розслідувань, щоб слідство у справах Майдану не було призупинено на час передачі всіх матеріалів кримінальних справ з Генпрокуратури до ДБР.

«Сьогодні зібрати позачергову сесію буде досить важко, тому що народні депутати зараз працюють в округах. Наступний тиждень – це робота в комітетах… Тому я думаю, що це важко зробити», – цитує агентство Інтерфакс-Україна  заяву Разумкова.

Він допустив, що Рада може розглянути законопроект і прийняти в цілому в перший робочий день. Депутати зможуть повернутися до цього питання на пленарному тижні 3-6 грудня.

Нагадаємо, адвокатська дорадча група, що об'єднує адвокатів сімей Небесної сотні, закликала скликати позачергову сесію парламенту, щоб продовжити слідство у справах Майдану.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада не проголосувала за необхідні поправки до закону про Держбюро розслідувань, які б дозволили продовжити розслідування злочинів Майдану. Як наслідок, слідство зупиниться 20 листопада, а наступне голосування в парламенті відбудеться тільки 3 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: