fbpx
Сьогодні
13:34 18 Лис 2019

МЗС Росії підтвердило повернення українських кораблів

Фото Reuters

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що передало Україні кораблі, затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Повідомляє сайт МЗС РФ та ВМС ЗУ.

"18 листопада відбулася передача українській стороні трьох кораблів ВМФ України, які в листопаді 2018 року порушили кордон Російської Федерації під час навмисної провокації Києва в районі Керченської протоки і були затримані російськими правоохоронними органами".

Фото Reuters

У МЗС РФ відзначили, що зазначені кораблі є речовими доказами кримінальному процесі про незаконний перетин кордону, який ще триває в Росії.

Але слідчі дії щодо кораблів завершили, тому зараз стала можливою передача суден "на відповідальне зберігання українській стороні".

Фото Reuters

Фото Reuters

"Сьогодні, 18 листопада в акваторії Чорного Моря розпочато процес, щодо повернення українських катерів "Нікополь", "Бердянськ" та буксиру "Яни Капу". Наразі українські буксири "Тітан", "Гайдамаки" та пошуково-рятувальне судно "Сапфір" разом з катерами та буксиром розпочали рух в напрямку материкової України", – написав пресцентр ВМС ЗСУ.

Читайте також – Захоплені Росією катери повертаются в Україну: МЗС прямує на трибунал в Гаагу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: