fbpx
Сьогодні
19:34 18 Лис 2019

Лімітів для ФОПів можуть підняти, Кабмін вивчає питання

У Кабінеті міністрів вивчають питання підняття лімітів максимально можливого річного доходу, який може мати фізична особа-підприємець.

Про це заявив заступник голови Мінекономіки Дмитро Романович на зустрічі з представниками громадських організацій.

"Зараз ми вивчаємо питання підвищення лімітів для ФОПів, лібералізацію штрафних санкцій, пов'язаних із використанням РРО, запровадження мораторію на проведення перевірок.

Крім того, Міністерство фінансів готує роз'яснення щодо бухгалтерського та товарного обліку, а також низки інших питань. Все це буде обговорюватись на найближчих засіданнях Координаційної Ради з питань розвитку мікропідприємництва та малого підприємництва", – розповів Дмитро Романович.

"Сьогоднішня зустріч – це важливий крок до конструктивного діалогу між  владою та підприємцями. Якщо ми об'єднаємося,  будемо довіряти один одному, то спільно напрацюємо  найбільш ефективну модель для ведення бізнесу в Україні.

А також запропонуємо зміни до законодавства, які будуть вигідними для всіх: і для держави, і для підприємців", – заявив міністр Тимофій Милованов.

За його словами, одне з пріоритетних завдань уряду – максимальне сприяння українцям у відкритті власної справи, а також допомога представникам мікробізнесу у розширенні своєї діяльності.

Відзначимо, що зараз в Україні всього 4 групи платників:

1 група ЄП: річний ліміт доходу – дo 300000 гривень; ставка з 2019 року – до 10% розміру прожиткового мінімуму, тобто 192,10 грн., ставка з 2018 року – до 10% розміру прожиткового мінімуму, тобто 176,20 грн.

2 група ЄП: річний ліміт доходу – дo 1500000 гривень; ставка – до 20% мінімальної зарплати (що становить в 2019 році – до 834,60 грн., в 2018 році – до 744,60 грн.).

3 група ЄП: річний ліміт доходу – дo 5 000 000 гривень; ставка – 3% (платники ПДВ) або 5% (неплатники ПДВ) від обороту (в 2015 гoду було 2% і 4% відповідно, пpи ліміті обороту 20 млн.грн); ліміту найманих працівників немає.

До четвертої групи ще з 2015 року віднесли колишніх платників фіксованого сільськогосподарського податку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: