fbpx
Сьогодні
22:42 17 Лис 2019

У Тбілісі на вулиці вийшли тисячі протестувальників: у чому причина та чого вимагають

У Тбілісі кілька тисяч людей вийшли на акцію опозиції з вимогою провести позачергові парламентські вибори.

Протестну акцію опозиції під назвою "Усі мінус один – Бідзіна має піти" проводять понад 20 політичних сил. Акція проходить біля парламенту Грузії у відповідь на провал виборчої реформи, повідомляє Грузія Online.

Прихильники "Єдиного національного руху" провели збір у Пушкінському сквері, звідки колоною попрямували до парламенту. Учасники ходи несли великий банер з написом "Міняй".

"Європейська Грузія" провела ходу від площі Першої Республіки.

Спікери мітингу зайняли сцену, з якої, як очікується, вкотре озвучать свій антикризовий план, узгодження якого тривало протягом трьох днів.

Тбілісі протести

Через провал конституційної реформи виборчого законодавства 14 листопада опозиція і громадські активісти оголосили про початок безстрокових протестів і розбили на проспекті Руставелі наметовий табір.

Раніше вони висунули владі такі вимоги – призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою; формування тимчасового, технічного уряду; реорганізація Центральної виборчої комісії.

У дворі парламенту Грузії в Тбілісі мобілізовано додаткові сили поліції. Частина поліцейських сидить у жовтих автобусах, припаркованих у дворі парламенту. У прес-службі МВС заявили, що правоохоронців "мобілізовано з метою забезпечення безпеки кожного громадянина і правопорядку".

Напередодні у Грузії сталися сутички протестувальників з поліцією, є постраждалі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: