fbpx
Сьогодні
12:23 17 Лис 2019

У Раді нацбезпеки США заявили, що затримка військової допомоги Україні пов’язана з розслідуванням щодо Байдена

Джозеф Байден

Затримка військової допомоги Україні була пов'язана з намаганням Білого дому досягти початку розслідування щодо конкурента Дональда Трампа Джо Байдена.

Про це йдеться в свідченнях співробітника Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Тіма Моррісона, передає Reuters.

Моррісон розповів, що затримка військової допомоги дійсно була пов'язана з розслідуванням щодо Байдена, яке вимагали розпочати від української влади.

Водночас Моррісон додав, що у липневій телефонній розмові між Трампом та президентом Володимиром Зеленським «не помітив нічого незаконного».

Скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, призвела до запуску процедури імпічменту.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Тепер демократи намагаються з'ясувати, чи пов'язане рішення Трампа заблокувати військову допомогу Україні зі спробами змусити Київ почати політично мотивоване розслідування проти головного опонента Трампа — Джо Байдена.

Трамп наполягає, що розмова із Зеленським була «ідеальною» і в контактах з українською владою не було quid pro quo (послуга за послугу).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: