fbpx
Сьогодні
09:27 17 Лис 2019

Розслідування злочинів Майдану зупиниться 20 листопада

Верховна Рада не проголосувала за необхідні поправки до закону про Держбюро розслідувань, які б дозволили продовжити розслідування злочинів Майдану.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська.

За словами правозахисниці, слідство зупиниться 20 листопада, а наступне голосування в парламенті відбудеться тільки 3 грудня.

«Норму про забезпечення слідства у справах Майдану після 20.11.2019 Верховна рада не проголосувала… «не встигла». Наступна спроба лише 3.12. Тобто 20.11.2019 в нас таки «чорна діра». Передавати справи нема кому, нема куди. І тому — цього не можна робити. А слідство — зупиняється», — написала Закревська.

Ітак норму про забезпечення слідства у справах Майдану після 20.11.2019 Верховна Рада не проголосувала… «не встигла»….

Posted by Евгения Закревская on Friday, November 15, 2019

Раніше керівник ДБР Роман Труба розповів, що розслідування «справи Майдану» зупиниться на деякий час. Головна причина — брак слідчих.

Від 20 листопада прокуратура більше не вестиме досудове розслідування в кримінальних провадженнях. За нею залишиться лише функція процесуального керівництва.

Усі незавершені справи Генпрокуратури перейдуть до інших правоохоронних органів. Зокрема розслідування злочинів, пов'язаних з масовими протестами у 2013−2014 роках, тобто «справа Майдану» перейде до Державного бюро розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: