fbpx
Сьогодні
19:53 17 Лис 2019

Разумков прокоментував можливість введення кримінальної відповідальності щодо ЗМІ

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков не впевнений, чи варто вводити кримінальну відповідальність щодо ЗМІ за поширення маніпулятивної або неправдивої інформації.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Фокус", коментуючи відповідну ініціативу міністра культури Володимира Бородянського.

"Якщо я правильно розумію сказане Бородянським, він мав на увазі статтю Кримінального кодексу про наклеп. На мій погляд, у цьому питанні потрібно дотримуватися тонкої грані. У нас багато політиків часто говорять речі, які не відповідають дійсності. І як їх за це карати? Аналогічна ситуація — з медіа. Коли ЗМІ використовують як інформаційну зброю, чи потрібно вводити за це кримінальну відповідальність? Не впевнений. Але чи означає це, що не потрібно шукати механізми боротьби з фейками, які йдуть з інших держав, наприклад, із держави-агресора, і формують негативний імідж України в Європі та США?", – зазначив Разумков.

За словами спікера Парламенту, фейки — це велика проблема в Україні. На думку Разумкова, свобода слова не означає, що можна поширювати неправдиву інформацію.

"Фейки — це величезна проблема. Під час виборчої кампанії я особисто не раз з нею стикався. Я вважаю, якщо видання займається фейками, це вже не журналістика. Це частина брудної політичної боротьби. Свобода слова — одна з важливих позицій, які є в Україні і якими не можуть похвалитися багато наших сусідів. Це те, що потрібно зберегти та примножити. Але свобода слова не означає, що можна виливати на когось відро помиїв", – заявив він.

Коментуючи ініціативу нардепа від "Слуги народу" Олександра Ткаченка про санкції щодо збиткових ЗМІ, Разумков висловив думку, що "бізнес не може працювати, якщо він збитковий".

"У нас частина медійного бізнесу знаходиться в тіні та використовується як механізм не для інформаційної, а для "політичної політики", вибачте за тавтологію. Але поки рано про це говорити, адже якихось законодавчих ініціатив з цього приводу ще не було", – повідомив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: