fbpx
Сьогодні
21:47 17 Лис 2019

Милованов закликав не боятись, що землю куплять іноземці

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що не треба боятись, що внаслідок відкриття ринку землі її куплять іноземці.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ми не боїмося, щоб купили іноземці, ми боїмося, щоб купили ті, які не будуть дбати про землю. Для нас найголовніше, щоб про землю дбали. В Європі Україну називають "гігант, який спить". Аграрний гігант, який потроху починає прокидатися", — зазначив Милованов.

За його словами, питання купівлі-продажу землі – це не питання ринку. Водночас, питання ринку — щоб власник робив зі своєю землею, що хоче і прозоро.

За словами Милованова, він запропонував поєднати базу даних сільськогосподарських земель із даними податкової служби.

"Ми говоримо про десятки законів і десятки постанов для того, щоб обіг землі був детінізований. Кредити на покупку землі будуть під 3−5% річних у гривні, це нижче ніж інфляція. Для кого? Тільки для тих, хто буде купувати мало землі, не для середнього, не для великого бізнесу, тільки для тих, хто буде працювати на землі. А як ми переконаємося, що не буде корупції? Через ту саму базу даних, де ми будемо знати що вирощується, і будемо знати, хто є кінцевим власником. Таким чином, якщо люди хочуть ховатися в тіні й не мати конкуренції, то ми все одно на них через супутники вийдемо", — додав міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону № 2178-10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Також Рада підтримала продаж землі через Інтернет в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: