fbpx
Сьогодні
23:31 17 Лис 2019

Милованов розповів, як буде відбуватися приватизація та які об'єкти залишаться у держвласності

Міністр економіки Тимофій Милованов повідомив, що перелік майна до приватизації буде складатися з чітким критеріям, а певна частина підприємств залишиться в держвласності.

Про це він сказав в інтерв'ю "Прямому".

Він запропонував розділити приватизацію на три частини.

"Давайте приватизацію розділимо на три частини. Перше – не всі ми приватизуємо. Є критерії, за якими ми визначаємося, що має бути приватизовано, а що ні. Ці критерії – стратегічність підприємства, сервісність підприємства і прибутковість". – сказав Мілованов.

Однак, за його словами, певні підприємства завжди будуть залишатися у власності держави, то ж стосується не тільки підприємств юридичних осіб, але і активів.

"Наприклад, аеропорти. Можливо, важливі аеропорти можна зробити приватними. Але порти, вокзали, критичну інфраструктуру ми не можемо продавати. Акваторії портів… Тобто сам порт, можливо, і може бути приватним, а от купити акваторію і потім нікого туди не пускати – ми цього не допустимо…У нас є університети, школи, лікарні. Ми про це якось забуваємо, коли говоримо про приватизацію. У нас величезні обсяги ресурсів і активів, які важливі і стратегичні. І вони завжди будуть залишатися в державній власності", – сказав Милованов.

Також, заявив міністр, не можуть бути приватними підприємства, що виконують важливі сервісні функції, такі наприклад, як ДП "ProZorro".

Нагадаємо, у Мінфіні вважають, що приватизація принесе 5 мільярдів у державну скарбницю.

Раніше Маркарова назвала 4 умови, які забезпечать Україні 5-7% зростання економіки на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: