fbpx
Сьогодні
10:13 16 Лис 2019

Українські стартапери створили технологію зменшення кількості безпритульних тварин

В українському проєкті Animal ID створили QR-паспорт — технологію зменшення кількості безпритульних тварин

Про це повідомляється у пресрелізі проєкту.

"QR-паспорт – це металевий жетон з QR-кодом, номером ID тварин у міжнародній базі реєстрації тварин Animal ID та телефонним номером власника, код пов'язаний з онлайн-профілем тварини та визначає особу її власника. Якщо тварина загубиться, то людина, яка її знайде, відсканувавши QR-код, зможе зв'язатися з власником та швидко повернути загублену тварину додому", – говорить співзасновника проекту Animal ID Василь Дуб.

Украинские стартаперы создали технологию уменьшения количества бездомных животных

Засновник міжнародного проєкту Animal ID Віктор Копач, на одній платформі об'єднали інформацію про тварину (ідентифікаційний код, родовід, щеплення тощо) та її власника, а також дані для ветеринарів, муніципалітетів, кінологів.

За даними засновників, наразі в базі Animal ID зареєстровано близько 120 тисяч собак і кішок, які живуть в Україні. Крім того, базою користуються власники тварин з інших країн, а також муніципалітети та волонтери.

Також Дуб зазначив, що замовити жетон можна на сайті бази даних Animal ID, а вартість QR-паспорту становить від 99 до 149 гривень залежно від дизайну жетону. Співзасновник проекту зауважив, що у випадку, якщо жетон буде загублений, його легко можна відновити, а також замовити одразу кілька жетонів.

Він додав, що проект працює за принципом соціального підприємництва – половина прибутку перераховується до притулків та на утримання безпритульних тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: