fbpx
Сьогодні
09:06 16 Лис 2019

У Німеччині запровадили штраф для батьків, які відмовились вакцинувати дітей від кору

Парламент Німеччини проголосував за обов'язкову вакцинацію дітей від кору — за відмову від щеплення батьки повинні будуть заплатити штраф.

Закон набуде чинності у березні 2020 року, передає The Guardian.

Так, батькам загрожує штраф до 2500 євро. У школах та дитсадках вимагатимуть довідку про щеплення, тому невакцинованим дітям можуть заборонити відвідувати заклади освіти.

Відповідно до закону, щеплення від кору також обов'язкові для персоналу дитсадків, лікарень, притулків для бездомних та таборів для відпочинку.

Довідка. Кір — інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку, а також до інвалідності та смерті. Спосіб запобігти ускладненням та смерті від кору — вакцинація.

Станом на 7 листопада 2019 року, в Україні з початку року на кір захворіли 58 276 тисяч людей.

У МОЗ України повідомили, що вакцини є у всіх регіонах. Якщо в окремому медзакладі вакцина відсутня, потрібно звернутися до управління охорони здоров'я Облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: