fbpx
Сьогодні
15:01 16 Лис 2019

У Києві на систему очищення викидів заводу "Енергія" спрямують 420 млн грн

На столичному сміттєспалювальному заводі "Енергія" протягом 2020 року почнеться будівництво системи хімічного очищення димових газів.

Про це повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Як зазначається, після впровадження системи хімічного очищення димових газів викиди забруднюючих речовин зменшаться в п'ять разів і будуть відповідати європейським екологічним стандартам.

"Столична влада і громадськість усвідомлюють те, що завод є застарілим об'єктом, він побудований більше 30 років тому. Підприємство необхідно модернізувати і удосконалювати. Сміттєспалювальні заводи широко використовуються як джерело теплопостачання в найбільших європейських столицях: Копенгагені, Празі, Будапешті, Гамбурзі, Барселоні, Відні. Для Києва завод "Енергія" – важливий стратегічний об'єкт. Його модернізація, впровадження сучасної системи очищення викидів і будівництво нових сучасних екологічно безпечних заводів є частиною енергетичної модернізації столиці і підвищення рівня його енергоефективності та екологічної безпеки", – йдеться в повідомленні.

Також на заводі "Енергія" модернізовані три з чотирьох електрофільтрів. Ремонт четвертого електрофільтру завершиться в 2020 році.

Завод "Енергія" – єдине сміттєспалювальне підприємство в Україні, що утилізує 25% твердих побутових відходів столиці і забезпечує опаленням та гарячою водою майже 300 багатоповерхівок. Завод працює в рамках дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого Міністерством екології та природних ресурсів України.

Нагадаємо, у вересні 2019 року єдиний в Україні сміттєспалювальний завод "Енергія" відновив роботу після капітального ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: