fbpx
Сьогодні
13:35 16 Лис 2019

У Генштабі назвали попередню причину вибухів у Балаклії та повідомили про стан поранених військових

У Генеральному штабі Збройних сил України назвали попередню причину вибухів на складі боєприпасів у Балаклії

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

За попередніми даними оперативної групи Генерального штабу встановлено, що 15 листопада на спеціально обладнаному місці – майданчику зберігання вибухонебезпечних предметів № 4 групами розмінування здійснювалися роботи з розмінування та знищення вибухонебезпечних предметів.

О 14:28, ймовірно у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які було підготовлено для подальшої утилізації, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", відбулось його загорання з подальшим підривом накопичених для знищення вибохонебезпечних предметів.

На місці події продовжують працювати представники Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та представники правоохоронних органів щодо з'ясування причин та обставин надзвичайної події. На технічній території військової частини тривають слідчі дії.

Також стали відомі подробиці про стан здоров'я п'ятьох поранених військовослужбовців внаслідок вибухів у Балаклії. 

"Пораненим надається фахова медична допомога. Двоє військовослужбовців перебувають у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги та ще двоє — у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Один військовослужбовець від госпіталізації відмовився", — написали на сторінці Генштабу.

Нагадаємо, що на складах боєприпасів біля Балаклії прогриміли вибухи.

В результаті вибухів при утилізації боєприпасів на території центральної артилерійської бази біля Балаклії Харківської області двоє військових саперів зазнали поранень, не сумісних із життям.

Вибухи в Балаклії кваліфікували, як "недбале ставлення".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: