fbpx
Сьогодні
19:58 15 Лис 2019

Втручання РФ у вибори: ексрадника Трампа визнали винним за всіма пунктами

Фото Reuters

Колишнього радника президента США Дональда Трампа Роджера Стоуна визнали винним у наданні неправдивих свідчень в рамках розслідування про втручання Росії у вибори 2016 року.

Як повідомляє CNN, 67-річний республіканець був визнаний винним за всіма сімома пунктами обвинувачення, висунутим Міністерством юстиції. Зокрема, в наданні неправдивих свідчень у Конгресі (п'ять звинувачень), перешкоджанні правосуддю і чиненні тиску на свідків.

Під час судового розгляду прокурори оприлюднили кілька телефонних розмов між Трампом і Стоуном, в тому числі розмову в липні 2016 року. Згідно зі свідченнями колишнього заступника голови передвиборчого штабу Трампа Ріка Гейтса, Трамп і Стоун обговорювали заплановане оприлюднення зламаних електронних листів демократів.

Вирок Роджеру Стоуну є перемогою в одній з найгучніших справ, розпочатих офісом спецпрокурора Роберта Мюллера в рамках розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Нагадаємо, Вашингтон оприлюднив переказ першої розмови Трампа і Зеленського.

Зазначимо, що колишня послиня США в Україні Марі Йованович у п'ятницю, 15 листопада, виступила перед Конгресом, висловивши підтримку Києву і публічно заявивши про тиск президента Дональда Трампа.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: