fbpx
Сьогодні
16:23 15 Лис 2019

Рада підтримала звільнення Труби

Фото АПУ

Верховна Рада у п'ятницю приступила до розгляду у другому читанні законопроєкту №2116 про перезапуск Державного бюро розслідувань.

Його не встигли проголосувати, але депутати прийняли принципове рішення звільнити директора ДБР Романа Трубу, пише Lb.ua.

Після прийняття законопроєкту Державне бюро розслідувань стане не центральним органом виконавчої влади, який здійснює правоохоронну діяльність, а державним правоохоронним органом.

Буде скасовано колегіальний принцип управління у Бюро. Директор ДБР отримає повноваження одноосібного прийняття рішень і нестиме усю повноту відповідальності за результати діяльності ДБР. Якщо вони будуть незадовільними, його можна буде зняти.

Повноваження нинішнього директора ДБР і його заступників будуть припинені достроково. Депутат Тарас Батенко, який представляє партію Ігоря Коломойського "Укроп", поставив цю правку на підтвердження і її підтримали 259 народних депутатів.

Цей законопроєкт також дозволяє перевести слідчих Генпрокуратури, які займалися справами Майдану, у ДБР без обов'язкового конкурсу.

Розгляд законопроєкту має продовжитися через два тижні.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту перезапустити Державне бюро розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: