fbpx
Сьогодні
09:42 15 Лис 2019

Путін: Якщо закон про особливий статус Донбасу не буде продовжений, обговорювати в "нормандському форматі" нічого

Дуже важлива обставина – 31 грудня закінчується термін дії закону про особливий статус Донбасу.

Заявив президент РФ Володимир Путін, передає Інтерфакс.

"Якщо він не буде продовжений … Взагалі-то, колись європейські партнери ставили питання і прямо просили Україну зробити цей закон безстроковим, і свого часу Порошенко погодився з цим, але так нічого і не зроблено", – сказав він журналістам.

"Але 31 (грудня) закінчується термін. Далі що? Що ми будемо обговорювати в "нормандському форматі"? Це взагалі ключове питання", – продовжив Путін.

Він також звернув увагу, що з офіційного Києва звучать заяви, що може бути прийнятий інший закон про особливий статус Донбасу.

"Який? Адже це абсолютно ключова річ. Адже якщо буде прийнято щось таке, що не узгоджено з ЛНР і ДНР, то тоді все миттєво зайде в глухий кут".

"Адже весь сенс і "формули Штайнмаєра", яка не несе ніякого змісту, а є тільки інструментом імплементації закону про особливий статус після проведення муніципальних виборів. Там же нічого немає змістовного, це просто формула, причому, яка не в повній мірі відповідає Мінським угодам, але ми пішли на це, компроміс з нашого боку, ми погодилися, тільки щоб щось було, щоб рухатися вперед", – сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: