fbpx
Сьогодні
12:16 15 Лис 2019

"Поважайте Конституцію": адвокат Порошенка звернувся до Рябошапки

Фото: LB.ua

Адвокат Ігор Головань, який надає послуги п'ятому президенту Петру Порошенку, закликав генерального прокурора Руслана Рябошапку поважати конституцію.

Відомо зі звернення Голованя до Рябошапки, опубліковане ним у блозі на Українській правді.

"…Я б дуже просив Вас, пане Генеральний прокурор, поважати Конституцію.

Відповідно до статті 105 Конституції України, звання Президента України охороняється законом і зберігається за ним довічно.

Натяки про справи, де Петро Порошенко "може мати інший статус, не свідка" – є посяганням на честь і гідність П'ятого Президента України, а отже – порушенням Конституції".

Адвокат також прокоментував справи, які відкрило ДБР за заявами Андрія Портнова. Він назвав Портнова і голову ДБР Романа Трубу спільниками, які разом "з очолюваною ними організованою групою, давно заслужили статус підозрюваних".

Він звинуватив їх у державній зраді, завідомо неправдивих повідомленнях про вчинення злочину, спробах притягнути завідомо невинного до кримінальної відповідальності, зловживанні владою та посадовим становищем.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що його відомство розслідує декілька проваджень, де фігурує п'ятий президент Петро Порошенко.

Він заявив, що вони відкриті не за зверненням Портнова.

Рябошапка зазначив, що Порошенко проходить у провадженнях в якості свідка, але є інші провадження, в яких може бути "інший процесуальний статус, а не свідка".

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: