fbpx
Сьогодні
21:42 15 Лис 2019

Оприлюднений можливий порядок денний саміту "нормандської четвірки"

На саміті "нормандської четвірки", який пройде 9 грудня в Парижі, буде обговорюватися проблема особливого статусу територій, підконтрольних угрупованням "ЛНР" і "ДНР" з його закріпленням в Конституції України, а також питання безпеки, амністії і виборів.

Про це повідомляє Коммерсант з посиланням на свої джерела в російських держструктурах.

Питання безпеки стосуються подальшого розведення сил і засобів на нових ділянках лінії зіткнення на Донбасі.

У питанні амністії, за словами співрозмовника газети, російська сторона має намір наполягати на її закріпленні в законодавстві з забороною переслідування людей у зв'язку з конфліктом в Донбасі.

Крім цього, в політичний блок питань увійде "модальність проведення виборів", але ця тема, як зазначило джерело, досить складна через безліч спірних моментів.

В рамках економічного блоку, як повідомляють джерела видання, сторони можуть обговорити можливість зняття фінансової та транспортної блокади з "ДНР" і "ЛНР", щоб туди могли вільно проїжджати поїзди, автобуси і вантажівки. В гуманітарний блок питань можуть бути включені обмін полоненими і відновлення інфраструктури.

Раніше ЗМІ дізналися, що саміт у "нормандському форматі", в рамках якого повинні зустрітися президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський, планується на 9 грудня

За даними канцелярії президента Франції Еммануеля Макрона, він пройде в Парижі.

Відзначається, що в ньому візьмуть участь лідери Франції, Росії, Німеччини та України.

Потім у Зеленського розкрили подробиці проведення нормандського саміту.

У минулому жовтні Макрон заявив, що розраховує на проведення незабаром саміту в "нормандської форматі", і висловив надію на досягнення на ньому відчутних результатів.

Раніше Пристайко заявив, що Україна, Франція і Німеччина дійшли згоди щодо дати зустрічі в Нормадському форматі, але Росія гальмує процес.

При цьому Путін заявив наступне: "Якщо закон про особливий статус Донбасу не буде продовжений, обговорювати в "нормандському форматі" нічого".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: