fbpx
Сьогодні
10:56 14 Лис 2019

У Молдові проросійські соціалісти сформують уряд меншості

Проросійська Партія соціалістів Молдови (ПСРМ) президента країни Ігоря Додона вирішила сформувати уряд меншості після того, як проєвропейський уряд Санду було відправлено у відставку

Про це йдеться у заяві соціалістів 13 листопада, повідомляє NewsMaker.

У ПСРМ відзначили, що не мають наміру створювати нову парламентську більшість з жодною з політичних партій.

"Ми оголошуємо, що від сьогодні фракція ПСРМ переходить в режим формування нового уряду за участю президента Молдови та інших парламентських фракцій, і з Божою поміччю для країни!", – заявили соціалісти.

Вони відзначили, що вважають "несерйозною" і "політично інфантильною" вимогу блоку ACUM сформувати той же уряд на чолі з Майєю Санду.

Соціалісти підкреслили, що "дострокові парламентські вибори приведуть країну до хаосу і катастрофічних соціальних і економічно руйнівних наслідків", тому, виходячи з цього, ПСРМ вирішила сформувати уряд меншості.

Нагадаємо, у вівторок парламент Молдови підтримав ініціативу соціалістів щодо вотуму недовіри проєвропейському уряду Майї Санду.

Окрім Партії соціалістів, фактичним лідером якої є проросійський президент Молдови Ігор Додон, ініціативу відставки уряду підтримала Демократична партія, якою донедавна керував олігарх-втікач Влад Плахотнюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: