fbpx
Сьогодні
12:03 14 Лис 2019

У грудні Онищенка екстрадують із Іспанії до України, - глава НАБУ

Екс-нардепа Олександра Онищенка, який переховується від слідства в Іспанії, мають екстрадувати у грудні 2019 року, повідомив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

"Онищенко повертається, ну, майже повернувся до України. Чому? Тому що він програв усі суди на території Іспанії – і в частині екстрадиції, і в частині визнання його політичним біженцем", – сказав Ситник в ефірі "24 каналу".

За словами директора НАБУ, Онищенка буде екстрадовано, найімовірніше, у грудні цього року.

"Є певна орієнтовна дата – це грудень 2019 року. Звичайно, щось ще може статися, але суди він програв. Тому є рішення про його екстрадицію".

Також прес-служба Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) заявила, що Антикорупційний суд 13 листопада задовольнив два клопотання прокурора про арешт рахунків Онищенка в Естонії та Російській Федерації, які екс-нардеп використав для переказу EUR500 тисяч у вересні 2019 року.

Водночас Онищенко на своїй сторінці у Facebook спростував інформацію про заморожування його рахунків на суму EUR500 тисяч і наголосив, що рішення про його екстрадицію може бути реалізовано лише за згодою Кабінету міністрів Іспанії.

"У рішенні мого суду написано, що мене можуть екстрадувати лише за згодою Кабінету міністрів Іспанії. Суд щодо екстрадиції був у березні 2017 року і три роки Кабмін так нічого і не підписав. У результаті я сам повідомив усім, що написав заяву, що хочу повернутися до України. І суд схвалив і дав мені дозвіл на добровільне повернення. і повернуся я до України… Якщо захочу цього я", – пояснив Онищенко.

Як повідомлялося, правоохоронні органи України підозрюють Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування". Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави. Його було оголошено в національний розшук 8 серпня 2016 року.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: