fbpx
Сьогодні
09:03 14 Лис 2019

Трамп назвав дату публікації розшифровки другої розмови із Зеленським

Президент США Дональд Трамп заявив, що має намір у четвер, 14 листопада, опублікувати стенограму ще однієї телефонної розмови з українським колегою Володимиром Зеленським.

Його слова передає NBC News, пише Інтерфакс-Україна.

"Я збираюся опублікувати, думаю, в четвер (стенограму) другого дзвінка, який, насправді був першим з двох, ви зможете вирішити, що ви про це думаєте", – сказав Трамп на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Білому домі.

Американський лідер зазначив, що хотів би з'ясувати, хто є інформатором, який написав на нього скаргу через другу, липневу телефонну розмову із Зеленським, оскільки він, за словами Трампа, надав "дуже багато некоректної інформації".

Раніше американський президент планував опублікувати розшифровку другої розмови із Зеленським 12 листопада. За його словами, ця публікація є "вкрай важливою подією". Спочатку про намір оприлюднити розшифровку ще однієї розмови Трамп повідомив 8 листопада.

Скандал навколо липневої бесіди між Трампом і Зеленським стався після появи в ЗМІ інформації про те, що американський лідер попросив у розмові українського колегу сприяти початку розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. Після того, як публікації з цими повідомленнями отримали резонанс, Білий дім опублікував стенограму бесіди.

На тлі скандалу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту щодо Трампа. Вона звинуватила президента в порушенні Конституції.

13 листопада в конгресі США почалися перші публічні слухання про імпічмент.

Джо Байден заявив про непохитне рішення брати участь у президентських виборах США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: