fbpx
Сьогодні
22:39 14 Лис 2019

Представник РФ погрожував членам комітету ООН через Крим

Фото ukrinform.ua

Проти проєкту резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна", який розглядав Третій комітет 74-ї сесії Генасамблеї ООН, голосували Російська Федерація та ще 22 країни.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема, висловилися проти документа Вірменія, Білорусь, Бурунді, Камбоджа, Китай, Кот-д'Івуар, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Сербія, Судан, Сирія, Уганда, Венесуела, Зімбабве.

Під час обговорення проєкту документа представник Росії Геннадій Кузьмін назвав "маячнею" озвучену інформацію про порушення прав людини в окупованому Криму і заявив, звертаючись до присутніх: "Натискаючи на зелену кнопку (тобто голосуючи "за" – ред.), ви голосуєте проти Російської Федерації".

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на це зауважив, що представник РФ назвав "маячнею" доповідь Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо ситуації з правами людини в Криму, представлену у вересні 2019 року. Те, що представник РФ образив Генсека і всю Організацію, а також вдався до відвертих погроз представникам комітету, "не повинно залишитися без реакції", підкреслив український дипломат.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, який представляв проєкт резолюції в Третьому комітеті ГА ООН, у коментарі Укрінформу зазначив: "Таке я бачу вперше – щоб із трибуни Організації Об'єднаних Націй лунала пряма погроза представникам, котрі висловлюють позицію шляхом голосування".

Нагадаємо, що третій комітет Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ГА ООН) у четвер, 14 листопада, підтримав проект оновленої резолюції щодо Криму.

Раніше Міжнародний суд ООН визнав скаргу у справі України проти РФ щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: