fbpx
Сьогодні
Фото 11:11 14 Лис 2019

У Сан-Франциско створили гігантський мурал з портретом Грети Тунберг

Аргентинський художник Андрес Петреселлі, більш відомий як Cobre, представив мурал з портретом 16-річної еко-активістки Грети Тунберг.

Гігантський мурал з портретом Грети Тунберг відкрили в Сан-Франциско через кілька годин після того, як на своїй сторінці в Instagram Тунберг повідомила, що в середу, 13 листопада, залишає США на судні і направляється на конференцію ООН з питань клімату, яка пройде в Мадриді.

Нагадаємо, дівчина відмовляється від авіаперельотів, оскільки вони є найбільшим джерелом шкоди для довкілля.

Художник зазначив, що цей мурал з портретом Тунберг не є для нього характерним, бо він зазвичай не малює на тему політики, релігії і спорту.

«Але цей мурал особливий… я відчуває себе причетним до її діяльності, тому що думаю, що вона справжня, і якщо я порівняю цю роботу з іншими своїми іншими роботами, то вона найполітизованіша з усіх», – сказав 32-річний художник, представляючи свою роботу.

Фінансувала створення мурала некомерційна організація, що займається питаннями захисту довкілля OneAtmosphere.org. Її виконавчий директор Пол Скотт сказав, що сподівається, що люди, які минатимуть мурала будуть зворушені зображенням Тунберг, якій вдалося мобілізувати молодь світу на рух проти кліматичних змін.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

regram @agenzia_ansa: #gretathunberg, #mural in #sanfrancisco (#cobre)

Публикация от Pasquale Curatola (@pasqualecuratola)

Грета Тунберг припливла до Нью-Йорка на 14-метровому катамарані 28 серпня. У вересні вона виступила з резонансною промовою на кліматичному саміті ООН. У Північній Америці вона була три місяці, провела цілий ряд зустрічей. Серед авторитетних осіб, з якими вона зустрілася, Леонардо Ді Капріо і Арнольд Шварценеггер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: