fbpx
Сьогодні
09:18 14 Лис 2019

Глава Єврокомісії назвав Росію "стратегічною проблемою Європи"

Глава Єврокомісії Дональд Туск не погодився з президентом Франції Емманюелем Макроном, який у недавньому інтерв'ю заявив про необхідність відновлення стратегічного діалогу з Москвою.

Повідомляє Financial Times, передає Інтерфакс.

"Президент Франції нещодавно заявив, що згоден в цьому питанні з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та розраховує, що останній переконає поляків змінити своє ставлення до Росії", – сказав Туск. "Емманюелю, тільки мене переконувати не треба", – зазначив глава Єврокомісії.

Як зазначив Туск, слід пам'ятати, що "Росія є не стратегічним партнером Євросоюзу, а його стратегічною проблемою".

Раніше заяву Макрона прокоментував і прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. За його словами, французький президент робить такі заяви, тому що "не відчуває гарячого дихання російського ведмедя на своїй шиї".

У четвер, 7 листопада, Макрон в інтерв'ю британському журналу The Economist заявив про "смерть мозку" НАТО і про те, що європейським країнам необхідно перестати розраховувати на США і інших союзників і почати нарощувати власну оборону. При цьому він закликав інші країни Європи налагоджувати діалог з Москвою. Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг і канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили свою незгоду зі словами французького лідера.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: