fbpx
Сьогодні
13:00 14 Лис 2019

Екстрадиція Фірташа може розпочатися тільки після ухвалення остаточного рішення судом - глава МЗС Австрії

Міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив, що процес екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа не може розпочатися через ініціативу його адвокатів щодо перегляду цього рішення.

Повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Австрійська сторона не затягує питання з Фірташем. Мін'юст прийняв відповідну постанову про екстрадицію, але Фірташ і його адвокати затягують цей процес і наполягають на перегляді цієї справи", – сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС України Вадимом Пристайком у четвер у Києві.

Він зазначив, що процес екстрадиції може розпочатися тільки після ухвалення остаточного рішення судом.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США, виданим у 2013 році. Під час попередньої американської адміністрації українського бізнесмена обвинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції до США. Фірташ усі обвинувачення заперечував і назвав їх політично мотивованими, спрямованими на обмеження його впливу на процеси в Україні.

Наприкінці червня 2019 року Верховний суд Австрії підтвердив законність ухваленого в лютому 2017 року рішення нижчої інстанції – Вищого земельного суду Відня – про екстрадицію Фірташа.

Після цієї постанови суду в Мін'юсті Австрії зазначали, що тільки-но до відомства надійде письмове рішення суду, то в процес, згідно з австрійським законом про видачу правопорушників та правову допомогу, вступить міністр юстиції країни.

16 липня Wien Nachrichten із посиланням на APA повідомило, що процес екстрадиції Дмитра Фірташа з Австрії в США, схвалений міністром юстиції Австрії, призупинено через клопотання захисту українського бізнесмена до Земельного суду Відня у кримінальних справах про новий розгляд.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: