fbpx
Сьогодні
14:19 13 Лис 2019

"Євросолідарність" підтримує запуск в Україні ринку землі, але в нинішньому вигляді законопроект ухвалювати не можна, - Геращенко

Законопроект про ринок землі, який пропонує парламентська фракція "Слуга народу", не відповідає інтересам українського суспільства й у такому вигляді не може бути ухвалений.

Заявила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко на засіданні у Раді.

"У законі, який сьогодні намагаються протягнути "слуги", немає ключового – права українців купити землю. Так, він зможе продати свої паї, але купити він її не зможе. Адже не передбачено прозорого кадастру землі, немає такої позиції, як якість землі, а йде "зрівнялівка" родючих земель Черкаської, Полтавської та складніших для обробки земель Херсонщини. Також не передбачено захисту землі для того, щоб люди, які обробляють землю, могли вкладати землі. Крім того, не передбачено створення земельного банку. Насправді, в запропонованих проектах законів не почуто простого селянина і фермера".

Геращенко також наголосила, що фракція "Євросолідарність" категорично проти того, щоб доленосні для країни закони обговорювали за скороченою процедурою й ухвалювали поспіхом.

Вона зазначила, що найкращий вихід із цієї ситуації – відкласти розгляд питання, сісти разом за круглий стіл і розробити такий законопроект, який об'єднає сесійну залу.

"Цей законопроект має захистити селянина, запровадити в Україні прозорий кадастр землі, має заборонити віддавати в одні руки 200 тис. гектарів землі, адже це призведе до офіційного створення латифундистів в Україні, а не стане допомогою фермерам".

Закінчуючи свій виступ, Геращенко підсумувала: "Наша фракція пропонує сьогодні зняти це питання з розгляду, провести серйозну політичну та громадську дискусію".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: