fbpx
Сьогодні
18:05 13 Лис 2019

Вакарчук оцінив голосування щодо ринку землі та пояснив, де там популізм

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що фракція виступає за врегулювання ринку землі і розв'язання цього питання.

Про це він написав в Facebook.

"Земельна реформа повинна захищати права, у першу чергу, селян, представників малого та середнього фермерства в Україні. Позиція "будь-яка реформа краща за її відсутність" – ось це популізм. Найстрашніше, що може статися – коли реформа призведе до того, що земля опиниться в кількох руках, як це сталося після приватизації 90-х", – написав Вакарчук.

Він додав, що реформу необхідно обговорювати і друге читання має все виправити.

"Ця реформа вимагає грунтовного і всебічного обговорення. На початку, коли вносився перший варіант законопроекту, була одна ідея. Але з кожною новою заявою президента вносилися нові правки, і зараз маємо варіант законопроекту, який неможливо обговорювати. Ми пропонували продовжити обговорення перед першим читанням. До другого читання є час, і, я сподіваюся, не через прес-конференції або через звернення до народу, а у роботі у комітеті, у фракціях, у парламенті будуть доточуватися пропозиції до закону. Дуже важливо, щоб друге читання показало зрілість українського суспільства", – написав нардеп.

Вакарчук уточнив позицію Голосу щодо закону.

"Наголошую на тому, що позиція нашої фракції кардинально відрізняється від тих, хто за будь-яку ціну хоче замовчати і заговорити це питання, щоб воно взагалі не стояло на порядку денному. Ініціатори голосування за цей закон об'єднали у своєму небажанні не голосувати за цей закон і тих, хто виступає за ринок землі, і тих, хто популістично і безвідповідально говорить, що його взагалі ніколи не можна відкривати", – пише він.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону № 2178-10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: