fbpx
Сьогодні
22:24 13 Лис 2019

У "Слузі народу" кличуть ЗМІ на обговорення комплексного закону про медіа

Фото: Главком

Розпочинається обговорення комплексного закону про медіа. Сьогодні на засіданні комітету з гуманітарної політики обговорення була представлена концепція цього великого та важливого документу.

Про це у Facebook написала голова пресофісу партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Журналістам та медіа-експертам приготуватися. Розпочинається обговорення комплексного закону про медіа. Сьогодні на засіданні комітету з гуманітарної політики обговорення була представлена концепція цього великого та важливого документу. В Україні дуже застаріле і хаотичне законодавство, яке регулює діяльність ЗМІ. Законів дуже багато, більшості за них понад 20 років. Як наслідок ми отримаємо різні правила гри для різних медіа, неефективні, а іноді взагалі мертві норми регулювання в цій сфері.
Ми хочемо запропонувати абсолютно інший підхід. Нам потрібно прописати правила так, щоб олігархи – власники медіа – не робили зі ЗМІ інструменти впливу. Щоб дезінформація не стала зброєю в руках держави-агресора", – пише вона.

Кравчук зазначила, що концепція, представлена на комітеті, це ще далеко не проект закону.

"Це попереднє бачення або перелік питань, на які потрібно дати відповідь. І ми будемо раді зауваженням та пропозиціям. Робота над майбутнім законом триває", – пише голова пресофісу партії "Слуга народу".

Нагадаємо, "Слуга народу" хоче регулювати ЗМІ та соцмережі, вже розробляється закон.

Крім того, у "Слузі народу" планують обкласти податком соцмережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: