fbpx
Сьогодні
10:06 13 Лис 2019

Розслідування: другу Богдана дозволили будувати висотки в елітному районі Києва попри порушення

Андрій Вавриш

Київський забудовник, друг глави Офісу президента України Андрія Богдана, Андрій Вавриш отримав дозвіл будувати висотки на Печерську в Києві попри порушення і відсутність необхідної документації.

Про це ідеться у розслідуванні Bihus.info.

Ділянка площею в 2,3 гектари розташована на Вільшанській, 2-6. У частині документів збільшена реальна площа орендованої ділянки вдесятеро — з 2,3 гектара до 23-х.

У серпні компанія МК 8, якою керує працівник Вавриша, взяла її в суборенду, а вже на початку вересня Державна архітектурно-будівельній інспекція видала їй дозвіл для будівництва першої черги житлового комплексу.

Та за даними журналістів, у проєкті порушено Генеральний план, де ця ділянка значиться зоною середньої забудови, тобто призначена для будинків максимум на 8 поверхів. Більше того, ідеться про зсувонебезпечний схил, тобто будувати тут небезпечно.

Натомість у першій черзі будівництва запланований будинок на дві секції. Перша на 16, друга – 24 поверхи.

Ще у липні керівником фірми "МК 8" був Вадим Струневич, який залишив цю посаду, бо пішов у народні депутати від партії "Слуга народу". Коментувати свіжу забудову від "МК 8" Струневич відмовився, пославшись на те, що все відбувалося вже після його виходу з бізнесу.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: