fbpx
Сьогодні
12:24 13 Лис 2019

Кулеба пояснив, чому він підтримує ринок землі

Фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба пояснив, чому він підтримує ринок землі.

Про це він написав у Facebook.

"Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення був введений 2001 року через ультиматум… Комуністичної партії України. Вже немає клятих комуністів, але справа їх живе, і такого потрібного ринку землі немає. Країну тоді загальмували і вона дотепер гальмує. Тому що земля – це про ірраціональне, про страх втратити ґрунт під ногами, про здатність багатих затуркувати бідних землевласників і нав'язувати їм свої умови оренди", – пише він.

Він зазначив, що  вибір зараз простий – консервування нинішнього феодалізму і тіньового обігу землі чи крок до ефективного земельного ринку рівних можливостей.

"Право вільно розпоряджатися своєю власністю — це основа економічного успіху західних держав. Земля – це власність. Тому земельну реформу і підтримують розвинені країни та Європейський Союз. Цивілізований ринок землі – це шлях до економічного зростання країни та добробуту фермерів", – пояснює Кулеба.

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що є ризики.

"Право потрібно захистити. Здатність його реалізувати теж має бути захищена. Потрібні дешеві кредити, надійний земельний кадастр і чесні суди", – пише він.

Проте Кулеба вважає, що просто не робити нічого через ризики — не варіант.

"Так ми і далі пастимемо задніх. Сподіваюся, сьогодні Верховна Рада зробить перший крок від ірраціонального до раціонального, від страху до сміливості, від великих агрохолдингів до сильних малих і середніх фермерів. Потім між першим і другим читанням закон можна доточувати і вдосконалювати, але зараз потрібен перший крок з минулого в майбутнє. Короче, я за ринок обігу землі", – резюмує він.

Про цьому Верещук каже, що у "Слуг" не вистачить голосів для відміни мораторію на продаж землі.

Раніше Дубілет розповів, чому підтримує земельну реформу.

Дубілет розповів, чому підтримує земельну реформу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: