fbpx
Сьогодні
09:22 13 Лис 2019

Байден заявив про непохитне рішення брати участь у президентських виборах США

Джозеф Байден

Колишній віце-президент США, демократ Джо Байден заявив, що обов'язково братиме участь у передвиборній гонці за пост президента.

Передає Інтерфакс, посилаючись на видання The Hill.

"За останні пару тижнів я зрозумів дві речі. Перша – те, що Путін не хоче, щоб я був президентом. І друга – те, що цей хлопець Трамп не хоче, щоб я був кандидатом (у президенти). Але я кажу їм, що я піду", – цитує The Hill слова Байдена.

Минулого тижня повідомлялося, що комітети палати представників США в ході розслідування намагаються з'ясувати, чи була домовленість між Вашингтоном і Києвом організувати візит президента України Володимира Зеленського в Білий дім в обмін на розслідування щодо одного з імовірних конкурентів Трампа на виборах Джо Байдена і його сина. Цю умову конгресмени в своєму розслідуванні називають "послуга за послугу".

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ, які посилаються на інформатора, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, щоб той почав розслідування стосовно одного з основних кандидатів в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Хантера.

В результаті "українського скандалу" демократи в палаті представників 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампа.

Джо Байден має намір балотуватися від демократів на пост глави держави на виборах США 2020 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: