fbpx
Сьогодні
11:14 13 Лис 2019

Антикорупційний суд заарештував ексчиновницю НБУ у справі про кредит

Вищий антикорупційний суд взяв під варту на 60 днів колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду Національного банку Аллу Шульгу в справі про привласнення стабілізаційного кредиту для "VAB Банку".

Повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з рішенням суду, Шульга може вийти під заставу у 15 мільйонів гривень.

Рішення у суді ВАКС прийняли пізно ввечері 12 листопада. У суді також відзначили, що 13 листопада оголосять рішення про запобіжний захід одному з підозрюваних у справі про заволодіння коштами стабілізаційного кредиту НБУ.

Всього в у справі про заволодіння 1,2 млрд грн коштів НБУ повідомили 8 підозр, проте слідство вважає, що до схеми можуть бути причетні понад 15 осіб.

11-12 листопада 2019 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили 8 особам про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ "ВіЕйБі Банк".

Серед підозрюваних – Олександр Писарук, який у 2014-2015 роках працював першим заступником голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої і відповідав за банківський нагляд, а зараз є головою правління Райффайзен Банку Аваль.

Обвинувачення клопотатиме про арешт Писарука з альтернативою внесення 30 млн грн застави.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: