fbpx
Сьогодні
20:32 12 Лис 2019

Зустріч Зеленського і Путіна в Казахстані малоймовірна, - Пристайко

Фото Reuters

Нурсултан Назарбаєв пропонував допомогу Володимиру Зеленському в організації перемовин з Володимиром Путіним, але це була неконкретна пропозиція

Про це повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає BBC.

Як повідомив Пристайко, він був присутній під час зустрічі між Зеленським і Назарбаєвим в Японії, коли обговорювалося це питання.

"Президент (Зеленський – ред.) сказав те, що він говорив і Меркель, і Макрону, що "безумовно, мені треба зустрічатися з Путіним, тому що ми не можемо без зустрічі зрушити процес з місця". Про те, що давайте ми замість чогось зробимо цю зустріч – такої розмови не було", – сказав міністр.

Пристайко зазначив, що проведення переговорів у Казахстані є більш складним процесом.

"Ніхто нікого не хоче ображати, але ми задоволені тим, що ми маємо – переговорну позицію в Мінську. Вона зручна для всіх. Я не думаю, що зустріч може бути в Астані. Швидше всього або в Берліні, або в Парижі", – сказав він.

Також міністр підтвердив, що зустріч між Зеленським і Путіним поза нормандського формату можлива, але для цього необхідна згода російської сторони.

"Тоді ми будемо приймати рішення. Але ми залишаємося в нормандському форматі. Ми не просто поважаємо те, що було зроблено, але й, давайте не забувати, Франція і Німеччина є тими силами, які дозволяють нам вести переговори з трошки іншій позиції, ніж, коли ми говоримо тет-а-тет", – підсумував Пристайко.

Нагадаємо, Назарбаєв запропонував президентам України і Росії провести зустріч тет-а-тет в Казахстані. 

Росія відповіла на пропозицію Назарбаєва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: