fbpx
Сьогодні
10:59 12 Лис 2019

Вакарчук назвав три варіанти повернення окупованих територій

Народний депутат від партії "Голос" Святослав Вакарчук в ефірі програми "Свобода слова" заявив, що є три варіанти повернення Україною окупованих територій. 

"Варіант перший – почати військову операцію, дійти до кордону і переможно завершити війну. Мало хто вірить, що це можливо. Цей варіант на сьогоднішній день, я підкреслюю на сьогоднішній день, є неможливим. Хоча українська армія і Генштаб повинні бути готові до такого сценарію", – заявив Вакарчук.

Другим варіантом лідер партії "Голос" назвав виконання Мінських угод, які він вважає нав'язаними Росією і не розуміє чому українська влада використовує їх для завершення війни на Донбасі.

"У Мінських угодах записано, що ви, шановні українці, повинні інкорпорувати той Донбас у тому стані, в якому він є, змусити себе провести там неконтрольовані вибори і фактично впустити цю територію, яку ми п'ять років не контролювали ні політично, ні економічно, ні юридично в Україні", – говорить нардеп.

За його словами, в сьогоднішній економічній і політичній ситуації такі дії можуть призвести до катастрофічних наслідків, серед яких втрати незалежності і суверенітету.

"Зрештою, є третій шлях, який говорить наступне: замість того, щоб йти за нав'язаними Росією умовами, давайте ми не будемо поспішати і включати "турбо-режим" в дипломатії, в якій кожен день дуже важливий, а будемо посилювати українську армію, посилювати українську економіку – будемо кожен день "нарощувати м'язи" і будемо в будь-який момент готові дипломатично або іншим шляхом повернути наші анексовані території. Я підкреслюю: всі наші анексовані території, включно з Кримом, тому що в Мінську про Крим не йдеться взагалі".

Він називає перший варіант нереалістичним, другий таким, який приведе до втрати незалежності, а третій шлях лідер "Голосу" називає болючим, не прийнятним для всіх, однак найбільш реалістичним.

"І головне: не менше, ми зобов'язані забрати, – ми повинні повернути людей. Для того, щоб повернути людей, повинна бути державна програма для тих, хто готовий повернутися в Україну", – сказав лідер "Голосу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: