fbpx
Сьогодні
20:53 12 Лис 2019

Ротації в Раді. Рудик прийняв присягу, Луценко склала мандат, В'ятрович стане нардепом

Фото Reuters

Новообраний народний депутат Сергій Рудик прийняв присягу на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок, 12 листопада.

Напередодні ЦВК встановила результати позачергових парламентських виборів в 198-му одномандатному виборчому окрузі в Черкаській області.

Сергій Рудик

За результатами голосування самовисуванець Рудик отримав 28,91% голосів виборців. Йому вдалося обійти кандидата від Слуги народу Наталю Дьяченко.

Також Верховна Рада сьогодні достроково припинила повноваження народного депутат від "Європейської солідарності" Ірини Луценко за її заявою.

Ірина Луценко виступила у Верховній Раді із промовою щодо складання нею депутатських повноважень

"Завершуючи свій виступ хочу подякувати трьом політикам, які зіграли роль у становленні мене як політика. Я не можу не обійти добрими словами Юлію Тимошенко, яка у 2010 році коли мого чоловіка запроторив за грати режим Януковича, сказала дуже твердо: "Не бійся". Я хочу сказати величезні слова подяки п'ятому президенту України Петру Порошенку, великому державнику, людині з великої букви", – сказала Луценко.

Ірина Луценко

Також Ірина Луценко подякувала своєму чоловікові, ексгенпрокурору Юрію Луценку.

За дострокове припинення депутатських повноважень Луценко проголосували 275 депутатів.

Ексголова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович став народним депутатам від Європейської солідарності замість Ірини Луценко.

Про це він повідомив у Facebook.

"Я йду в політику заради того, щоб Україна була рідним домом, в якому живеш в достатку та куди із радістю повертаєшся. Щоб наші діти спілкувались між собою українською, не нехтуючи іноземними мовами, знали б нашу історію, неспотворену з-за кордону. Не піду на жодні компроміси щодо національних інтересів. Хай зміни будуть українськими! Йду, щоб будувати український світ і зупиняти "русскій мір", – написав В'ятрович.

В'ятрович

Наступною після Луценко в списку була Наталя Бойко, проте вона написала заяву про вихід з партійного списку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: