fbpx
Сьогодні
17:14 12 Лис 2019

Рада зробила перший крок до врегулювання незаконного видобутку бурштину

Верховна рада України в першому читанні підтримала законопроект № 2240 про врегулювання питань видобутку бурштину.

Рішення підтримали 342 нардепа, передає РБК-Україна.

Зокрема законопроект пропонує Кримінальний кодекс України доповнити статтею 240 – незаконне видобування, збут, придбання і перевезення бурштину караються штрафом від 3 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 51 тис. – 17 тис.грн, або обмеження свободи терміном від 3 до 6 років чи позбавлення волі з конфіскацією майна.

Злочин, вчинений повторно або у великих розмірах, на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду каратимуться позбавленням волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Сприяння посадової особи з використанням службового становища у видобутку бурштину карається позбавленням волі від 5 до 8 років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років.

Законопроект пропонує врегулювати відносини щодо користування надрами з метою видобутку бурштину, припинення незаконного видобутку, зростання рівня життя населення в місцях видобутку бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища та рекультивації земель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: