fbpx
Сьогодні
15:53 12 Лис 2019

Правління НБУ приїхало в суд і готове поручитися за затриманих екс-працівників

Правління Національного банку України готове виступити поручителем екс-працівників Нацбанку в справі про заволодіння 1,2 мільярда гривень кредиту, наданого ПАТ "VAB Банк".

Повідомляє "Інтерфакс-Україна" з місця події.

Правління прибуло до будівлі Вищого антикорупційного суду в Києві, де повинні розглядатися рішення про запобіжний захід і застави щодо колишніх працівників НБУ, яких Національне антикорупційне бюро звинувачує у зловживанні при наданні стабкредиту VAB банку в 2014 році. За словами першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової, правління хоче продемонструвати, що буде захищати інституційність своїх рішень.

"Ми маємо на меті виступити поручителем у цій справі, коли будуть слухання про обрання запобіжного попереднього забезпечення".

Голова Національного банку Яків Смолій перервав відрядження та вирішив повернутись до України у зв'язку з затриманням НАБУ колишніх та чинних посадовців НБУ у рамках справи про заволодіння 1,2 мільярда гривень кредиту, наданого ПАТ "ВіЕйБі Банк".

11 листопада НАБУ та САП затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого у 2014 році Національним банком України ПАТ "ВіЕйБі Банк".

Серед затриманих – Олександр Писарук, який у 2014-2015 роках працював першим заступником голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої і відповідав за банківський нагляд.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: