fbpx
Сьогодні
16:47 12 Лис 2019

Підсумки засідання ТКГ у Мінську: усі перешкоди на шляху до зустрічі у нормандському форматі знято

На засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську в середу були зняті всі перешкоди для проведення зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ).

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на сторінці Facebook.

"Сьогодні на засіданні Тристоронньої контактної групи були зняті всі перешкоди на шляху до зустрічі в нормандської форматі на вищому рівні – розведення сил і засобів в районі н. п. Золоте, Петровське та Станиця Луганська стало останнім кроком в цьому напрямку", – написала Оліфер.

Також у заяві зазначено, що проведення зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки найближчим часом прискорить вирішення всіх актуальних питань з урегулювання конфлікту.

"Оскільки сьогодні в Мінську з технічних причин не відбулося засідання гуманітарної підгрупи, українська сторона наполягала на проведенні завтра, 13 листопада, відеоконференції цієї підгрупи", – підсумувала Оліфер.

Нагадаємо, що раніше основним умовою для участі в саміті "нормандському форматі" було підписання українською стороною "формули Штайнмайера". Реалізації плану Штайнмайера повинно передувати розведення військ на Донбасі на трьох ділянках, за яким послідує більш масштабне розведення військ по всій лінії розмежування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: